⏰Η πώληση Ut τελειώνει 28.04. ⏰ 50% ΕΚΠΤΩΣΗ + Δωρεάν αποστολή

Πώς να πλύνετε ένα μαξιλάρι

Ο τρόπος καθαρισμού ενός μαξιλαριού εξαρτάται από τα υλικά του προϊόντος. Τα περισσότερα μαξιλάρια μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο με ζεστό νερό σε ήπια λειτουργία. Δώστε προσοχή στις οδηγίες για το προϊόν σας. Ορισμένα πρέπει να καθαρίζονται στο στεγνό καθάρισμα.

Τα μαξιλάρια από λατέξ και τα μαξιλάρια από αφρό μνήμης είναι υποαλλεργικά, ανθεκτικά στα βακτήρια και τα ακάρεα της σκόνης. Αυτά τα προϊόντα πρέπει να καθαρίζονται μόνο μία ή δύο φορές το χρόνο.

Πώς να καθαρίσετε ένα μαξιλάρι επιτόπου

Εάν θέλετε να αφαιρέσετε έναν λεκέ από ένα μαξιλάρι, δεν χρειάζεται να το πλύνετε εντελώς. Αντ’ αυτού, καθαρίστε το επιτόπου. Πριν από τον καθαρισμό οποιουδήποτε τύπου λεκέ, τοποθετήστε το μαξιλάρι σε μια επίπεδη επιφάνεια. Αφαιρέστε προηγουμένως τη σκόνη από το αντικείμενό σας με μια ηλεκτρική σκούπα. Γεμίστε ένα δοχείο με ελάχιστα ζεστό νερό και προσθέστε σε αυτό λίγο ήπιο απορρυπαντικό. Για παράδειγμα, το Good Housekeeping Seal Star Tide, το The Laundress New York – Wool & Cashmere Shampoo ή το Delicate Wash Laundry LIFVEAN. Καθαρίστε τις λερωμένες περιοχές με ένα σφουγγάρι βρεγμένο με ένα ήπιο διάλυμα σαπουνιού. Στη συνέχεια σκουπίστε την καθαρισμένη περιοχή με ένα υγρό πανί. Να είστε προσεκτικοί με ένα υγρό μαξιλάρι αφρού: η επιθετική δράση μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο προϊόν.

Αν μόλις χύθηκε υγρό σε ένα μαξιλάρι, σκουπίστε το με ένα καθαρό λευκό πανί για να απορροφήσετε όσο το δυνατόν περισσότερη υγρασία. Στη συνέχεια, καθαρίστε την περιοχή από την άκρη προς το κέντρο με ένα ήπιο απορρυπαντικό. Είναι προτιμότερο να απομακρύνετε φρέσκους λεκέδες από τους παλιούς.

Για να απαλλαγείτε από έναν επίμονο λεκέ σε ένα μαξιλάρι, αραιώστε ένα διάλυμα σαπουνιού και εφαρμόστε τον αφρό στη λερωμένη περιοχή. Μετά από δέκα λεπτά, αφαιρέστε τα υπολείμματα σαπουνιού με ένα υγρό, καθαρό πανί.

Για να αφαιρέσετε τους λεκέδες από τον ιδρώτα, εφαρμόστε ένα διάλυμα υπεροξειδίου και νερού στην επιθυμητή περιοχή και αφήστε το για μισή ώρα. Εάν είναι δυνατόν, πλύνετε το μαξιλάρι στο πλυντήριο ή σκουπίστε το αρκετές φορές με ένα υγρό πανί. Αντί για υπεροξείδιο, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ασπιρίνη, μαγειρικό αλάτι ή μαγειρική σόδα. Όλα τα παραπάνω συστατικά θα πρέπει να αναμιχθούν με νερό σε ίσες αναλογίες. Ένα διάλυμα νερού και ξιδιού με συγκέντρωση 3% θα βοηθήσει στην εξάλειψη της δυσάρεστης μυρωδιάς του ιδρώτα.

Πώς να βγάλετε το αίμα από ένα μαξιλάρι

Για εύκολη αφαίρεση των λεκέδων αίματος, αντιμετωπίστε τον λεκέ γρήγορα. Το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι αποτελεσματικό στην αφαίρεσή τους. Τοποθετήστε το μαξιλάρι σε μια επίπεδη επιφάνεια. Ρίξτε το διάλυμα απευθείας πάνω στον λεκέ. Το υγρό θα σφυρίξει και θα φουσκώσει για αρκετά λεπτά. Σκουπίστε την επεξεργασμένη περιοχή με ένα υγρό πανί. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να εξαφανιστεί εντελώς ο λεκές. Εάν είναι δυνατόν, πλύνετε το αντικείμενο με κρύο νερό. Σκουπίστε τα μαξιλάρια από αφρό και λατέξ με ένα σφουγγάρι εμποτισμένο με κρύο νερό.

Αν δεν καταφέρατε να καθαρίσετε τους λεκέδες από το μαξιλάρι χρησιμοποιώντας ειδικά ήπια απορρυπαντικά, επικοινωνήστε με ένα στεγνοκαθαριστήριο.

Από αριστερά προς τα δεξιά: Ortorex Contoured Orthopedic Memory Foam Pillow for Neck Pain, Ortorex 100% Natural Latex Orthopedic Pillow for Neck Pain

Πώς να πλύνετε ένα μαξιλάρι από αφρό μνήμης

Τα μαξιλάρια από αφρό μνήμης δεν πρέπει να πλένονται στο πλυντήριο. Οι απότομες περιστροφές μπορεί να καταστρέψουν τη γέμιση. Διαβάστε τις οδηγίες για το προϊόν σας. Το αφαιρούμενο κάλυμμα και η μαξιλαροθήκη μπορούν συνήθως να πλυθούν σε ζεστό νερό με ήπιο απορρυπαντικό στο πλυντήριο. Σκουπίστε το μαξιλάρι με ηλεκτρική σκούπα και από τις δύο πλευρές με το ακροφύσιο ταπετσαρίας, σκουπίστε τις λερωμένες περιοχές με ένα σφουγγάρι και ένα ήπιο διάλυμα σαπουνιού. Σκουπίστε απαλά τυχόν υπολείμματα απορρυπαντικού με ένα υγρό πανί. Προσοχή: ο υγρός αφρός σχίζεται εύκολα.

Πώς να καθαρίσετε ένα τεμαχισμένο μαξιλάρι από αφρό μνήμης

Τα τεμαχισμένα μαξιλάρια από αφρό μπορούν συνήθως να πλυθούν στο πλυντήριο (ελέγξτε τις οδηγίες). Στύψτε το πριν το βάλετε στο στεγνωτήριο. Αυτό θα μειώσει το χρόνο στεγνώματος. Το μαξιλάρι μπορεί να παραμείνει υγρό μετά τον πρώτο κύκλο. Μπορεί να χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία για να το στεγνώσετε εντελώς. Εάν οι οδηγίες αναφέρουν ότι επιτρέπεται μόνο το πλύσιμο στο χέρι, χρησιμοποιήστε τη μέθοδο καθαρισμού μαξιλαριού από αφρό μνήμης.

Πώς να πλύνετε ένα μαξιλάρι από αφρό λατέξ

Το μαξιλάρι από λατέξ πρέπει να πλένεται μόνο στο χέρι. Γεμίστε μια μπανιέρα με ζεστό νερό, προσθέστε λίγο ήπιο απορρυπαντικό για ευαίσθητα ρούχα. Θα χρειαστείτε ένα κουταλάκι του γλυκού απορρυπαντικό ανά πέντε λίτρα νερού.

Πώς να πλύνετε ένα πουπουλένιο μαξιλάρι

Τα πουπουλένια και τα φτερωτά μαξιλάρια μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο. Τα περισσότερα έχουν τυπικό μέγεθος και χωράνε εύκολα στο τύμπανο. Αφαιρέστε τα καλύμματα και τις μαξιλαροθήκες. Ελέγξτε τα αντικείμενα για σκισίματα και επιδιορθώστε τα. Στερεώστε τα με μια βελόνα πριν από το πλύσιμο για να κρατήσετε το υλικό πλήρωσης έξω από το τύμπανο του πλυντηρίου. Είναι καλύτερο να πλένετε τα πουπουλένια και τα φτερωτά μαξιλάρια σε ζευγάρια. Αυτό θα βοηθήσει στην ισορροπία του πλυντηρίου ρούχων. Τοποθετήστε τα κάθετα στο πλυντήριο και ρυθμίστε το σε ευαίσθητη λειτουργία σε χαμηλή θερμοκρασία. Η καλύτερη επιλογή θα ήταν ένα μπροστινό πλυντήριο ρούχων. Χρησιμοποιήστε μια μικρή ποσότητα σκόνης χαμηλού αφρισμού. Με αυτόν τον τρόπο, το υλικό πλήρωσης δεν θα κολλήσει στο πλυντήριο. Χρησιμοποιήστε έναν επιπλέον κύκλο ξεβγάλματος και στυψίματος για να απαλλαγείτε από τα υπολείμματα σαπουνιού και την υπερβολική υγρασία.

Πώς να πλύνετε ένα μαξιλάρι με μικροσφαιρίδια

Κατά κανόνα, τα μαξιλάρια με μικροσφαιρίδια μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο. Πριν από τον καθαρισμό, βάλτε το μαξιλάρι σε μια μεγάλη μαξιλαροθήκη και δέστε την. Διαφορετικά, τα μικροσφαιρίδια μπορεί να διασκορπιστούν παντού στο πλυντήριο.

Πώς να καθαρίσετε ένα μαξιλάρι Tempur-Pedic

Μελετήστε τις οδηγίες χρήσης του προϊόντος. Τα περισσότερα μαξιλάρια Tempur-Pedic διαθέτουν καλύμματα που μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο. Επιλέξτε απαλή λειτουργία και χαμηλή θερμοκρασία και προσθέστε ένα ήπιο απορρυπαντικό. Το ίδιο το μαξιλάρι δεν μπορεί να πλυθεί στο πλυντήριο, επειδή είναι κατασκευασμένο από αφρό. Όταν κάνετε υγρό καθάρισμα, χρησιμοποιήστε μικρή ποσότητα δροσερού νερού για να αποφύγετε την καταστροφή του προϊόντος. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε λίγο ήπιο απορρυπαντικό. Μην τρίβετε το μαξιλάρι για να αποφύγετε την παραμόρφωση.

Πώς να πλύνετε ένα μαξιλάρι μπαμπού

Το μαξιλάρι μπαμπού μπορεί να έχει μια συγκεκριμένη μυρωδιά μετά την αγορά. Μην το πλύνετε την πρώτη ημέρα. Μέσα σε λίγες ώρες, η μυρωδιά του μπαμπού θα φύγει. Ακόμα και μια ευαίσθητη λειτουργία πλύσης στο πλυντήριο μπορεί να το παραμορφώσει, γι’ αυτό καθαρίστε το με το χέρι. Γεμίστε έναν νεροχύτη ή μια μπανιέρα με ελαφρώς ζεστό νερό, βάλτε το αντικείμενο μέσα και περιμένετε να μουλιάσει εντελώς. Σφίξτε το μαξιλάρι, τρίψτε λίγο απορρυπαντικό, ξεπλύνετε και στύψτε.

Πώς να πλύνετε ένα μαξιλάρι σώματος

Τα περισσότερα μαξιλάρια σώματος πλένονται στο πλυντήριο. Διαβάστε τις οδηγίες χρήσης πριν από το πλύσιμο. Ορισμένα αντικείμενα αυτού του τύπου πρέπει να πλένονται μόνο σε κρύο νερό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την απαλή λειτουργία του στεγνωτηρίου για γρήγορο στέγνωμα. Εάν η οικιακή σας συσκευή είναι μικρή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πλυντήριο ρούχων βιομηχανικού μεγέθους από ένα πλυντήριο.

Πώς να πλύνετε ένα μαξιλάρι από πολυεστέρα

Τα πολυεστερικά μαξιλάρια μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο ρούχων σε ζεστό νερό με μικρή ποσότητα ήπιου απορρυπαντικού. Επιλέξτε μια ήπια λειτουργία πλύσης. Για μια ισορροπημένη τεχνική, φορτώστε τα αντικείμενα σε ζευγάρια.

Πώς να πλύνετε ένα μαξιλάρι στο πλυντήριο

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, τα μαξιλάρια από λατέξ, αφρό μνήμης και Tempur-Pedic δεν μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο. Η επιθετική δράση της περιστροφής θα καταστρέψει το υλικό του προϊόντος.

Το πλύσιμο στο πλυντήριο είναι κατάλληλο για τα μαξιλάρια με πούπουλα και με γέμιση ινών. Φορτώστε τα στο τύμπανο ανά ζεύγη για λόγους ισορροπίας. Καλύτερα είναι τα μηχανήματα με εμπρόσθια ή άνω φόρτωση χωρίς αναδευτήρα. Εάν η μόνη σας επιλογή είναι ένα μηχάνημα με αναδευτήρα άνω φόρτωσης, τοποθετήστε τα μαξιλάρια κάθετα στο δοχείο για να μειώσετε την πιθανότητα καταστροφής του αναδευτήρα.

Πώς να στεγνώσετε τα μαξιλάρια

Ο καλύτερος τρόπος για να στεγνώσετε το μαξιλάρι σας είναι φυσικός: σε εξωτερικό χώρο ή σε ένα καλά αεριζόμενο δωμάτιο. Μπορείτε να επιταχύνετε αυτή τη διαδικασία χρησιμοποιώντας έναν ανεμιστήρα δροσερού αέρα. Απλώστε μια καθαρή λευκή πετσέτα και τοποθετήστε το μαξιλάρι πάνω της. Από καιρό σε καιρό, γυρίστε το προϊόν για να το αφήσετε να στεγνώσει. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ειδικές κρεμάστρες για αυτό. Βεβαιωθείτε ότι το μαξιλάρι σας είναι εντελώς στεγνό πριν το χρησιμοποιήσετε. Λίγη υγρασία μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση μούχλας. Όταν στεγνώνει με φυσικό τρόπο, χρειάζονται τουλάχιστον 24 ώρες για να στεγνώσει εντελώς.

Πώς να στεγνώσετε ένα μαξιλάρι από αφρό μνήμης

Στεγνώστε το μαξιλάρι με φυσικό τρόπο. Μην στύβετε το υλικό πλήρωσης. Αφήστε το νερό να στραγγίξει. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον δροσερό αέρα ενός σεσουάρ ή ενός ανεμιστήρα για να στεγνώσετε ορισμένες περιοχές. Μην στεγνώνετε το προϊόν σε θερμαντικά σώματα ή κοντά σε ανοιχτή φλόγα. Οι υψηλές θερμοκρασίες ενδέχεται να παραμορφώσουν το προϊόν.

Πώς να στεγνώσετε ένα μαξιλάρι από λατέξ

Μετά το πλύσιμο, ξεπλύνετε το μαξιλάρι με καθαρό νερό για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα απορρυπαντικού. Μην στύβετε το μαξιλάρι. Αφήστε το νερό να στραγγίξει με φυσικό τρόπο. Αμέσως μετά το πλύσιμο, το προϊόν μπορεί να σκουπιστεί απαλά με πετσέτες και να τοποθετηθεί όρθιο σε σκιερό μέρος. Μην στεγνώνετε το μαξιλάρι πάνω σε καλοριφέρ ή κοντά σε ανοιχτή φλόγα. Οι υψηλές θερμοκρασίες ενδέχεται να παραμορφώσουν το προϊόν.

Πώς να στεγνώσετε ένα μαξιλάρι από πολυεστέρα

Το πολυεστερικό μαξιλάρι μπορεί να στεγνώσει σε μια απλώστρα ή σε μια ειδική κρεμάστρα. Εάν έχετε στεγνωτήριο, επιλέξτε μια ήπια λειτουργία για αυτό το προϊόν. Αυτός ο τύπος μαξιλαριού στεγνώνει ταχύτερα από όλους τους άλλους τύπους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Jessica
Τζέσικα Β.
Ήρωας της ευτυχίας των πελατών
Έχετε ερωτήσεις?
Η Βραβευμένη Υποστήριξη Πελατών Μας Είναι Εδώ Για Εσάς
Στείλτε μας email: [email protected]

Ιατρική Αποποίηση Ευθύνης


Οι ιατρικές καταστάσεις των ατόμων ποικίλλουν και η χρήση των προϊόντων μας δεν είναι εγγυημένα 100% αποτελεσματική για όλους.

Εάν αντιμετωπίζετε κλινική νόσο ή χρόνιο πόνο, συμβουλευτείτε το γιατρό σας για ιατρικές συμβουλές σχετικά με την ιατρική σας κατάσταση.

Οποιοδήποτε προϊόν με έκπτωση 20%
Η έκπτωσή σας λήγει σε:
0 0 0 0
0 0 0 0
0 0 0 0
0 0 0 0
0 0 0 0
0 0 0 0